top of page

Szeretnénk folyamatos, friss jelentésekkel  szeretnénk egy kis betekintést nyújtani az érdeklődőknek. Kisfilmek a munkálatokról, fotók, leírások. Köszönjük, hogy olvasod!

2020

február

Műlépezés.

A fakeretek közé feszített drótok közé bújtatjuk a viaszlapot, majd egy olvasztó eszköz segítségével hevítjük fel a feszítő drótot, amibe beleolvad a viaszlap. Erre építik fel a kaptárban a méhek a lépet. Szezon előtti muka, kb 1500-2000 darab keret legyártása volt szükséges.

március

Lepények behelyezése a kaptárakba.

Vitamin és cukor alapanyagokból készített massza, amit a családok tél utáni megerősítéséhez használunk. Előre kikevert, fóliázott kiszerelésben lehet vásárolni. A kaptárakban lépvő keretek tetejére helyezzük, majd pár nap elteltével távolítjuk el az üres fóliát.

A tavasszal behelyezett lepények fóliájának eltávolítása, keretek elrendezése, kaptárak átnézése, a télen épített viaszépítmények eltávolítása.  A téliesítéshez használt újságpapír és fólia egyelőre nem lesz eltávolítva, várunk még március végére egy hidegfrontot. Újítás még méhészetünknél a levendula pellet használata a füstölőben, ami megnyugtatja a méheket a kaptárban végzett folyamatok során.

április

Virágporszedők berakása.

Repcevirágzás előtt 1-2 nappal kell betenni a tálcákat, amin igény szerint állítható a bejárat - szedje a virágport, vagy ne szedje.

Csúcsidőben 24 óra alatt akár 4-500 grammot is hozhatnak családonként. Később érkezünk virágpor "szüretelős" videóval!:)

május

Repce pergetésről egy kisfilm

IMG_8842.jpg
IMG_8846.jpg

Raj befogás. A változatosság kedvéért most épp a fenyőfa tetején pihentek meg.

IMG_9431.PNG.png

Lépesméz. Kérésre. Törzsvásárlóknak:)

bottom of page